понеділок, 15 лютого 2021 р.

Медіаграмотність: застосовувати не можна відмовитись

 Що це - медіаграмотність

🤔? Як розпізнати фейкові статті? 📱📰Як захистити себе і своїх дітей від булінг та інших інтернет-загроз🤷‍♀️? Шахрайство, маніпуляції, sexting, фішинг, заспамленість та інші ненеприємні речі турбують користувачів мережі все більше з розвитком новітніх технологій .
Так, інтернет це зручно, доступно і цікаво. Саме завдяки йому, під час складних обставин у всьому світі пов'язаних із COVID-19, люди залишалися вдома і могли продовжувати навчатися, спілкуватися та цікаво проводити час із близькими. Ось і освітяни, не зважаючи на карантинні заходи, знайшли час і натхнення для нових знань і вмінь. У листопаді-грудні 2020 року учасники навчально-виховного процесу Біленьківської громади 👨‍💻👩‍💻 пройшли онлайн-тренінги, які організували викладачі Запорізького національного університету у рамках спільного проєкту з ГО"СТЕП" «Медіаграмотність: застосовувати не можна відмовитись», координатором якого є кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури
Irina Bakalenko
. Цікаво було отримати досвід у різних видах роботи, наприклад, написання неправдивих статей (звичайно, ми їх не розповсюджували☺️), оцінка різних публікацій, практичні вправи на інтернет-сервісах.
Наприкінці тренінгів було оголошено конкурс серед учнів Біленьківської та Широківської ОТГ. Для участі дітям необхідно було відзняти відеоролик на тему «Мій найкращий клас» або створити комікс на тему: «Я медіаграмотний». Вчителі та вихователі могли подати свою методичну розробку в таких номінаціях: «Найкращий предметний урок з елементами медіаграмотності» або «Вправи з медіаграмотності на предметних уроках», що увійдуть до методичної збірки учасників проєкту.
Грантовий проєкт «Медіаграмотність: застосовувати не можна відмовитись» реалізується в рамках проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки та Академією Української Преси.







Немає коментарів:

Дописати коментар