вівторок, 19 квітня 2016 р.

У Біленьківській школі з 11 по 15 квітня було проведено Тиждень природничих наук.


 Учитель хімії Біцюта Н.М. разом з 10-а класом провела конференцію «Сплави в нашому житті». Всі були вражені, дізнавшись, що виготовляють з різних сплавів посуд та медичні прилади. Відбулася виставка поробок з природних матеріалів серед учнів 7-11 класів «Цікаво про різні речі».Вона сподобалась усім присутнім. 

Була проведена вікторина «Чи знаєш ти хімію?». 11 клас взяв участь в уроці-проекті «Попередження,забруднення довкілля при використанні органічних речовин в побуті». Учні зробили для себе висновок: любов до рідного краю має бути не на словах, а на ділі.

Серед учнів 7-х класів проведено конкурс кросвордів з метою розвитку логічного мислення,інтересу до хімії.

Клунько С.В., учитель біології, з метою ознайомити учнів з історією вивчення клітин, видатними вченими-цитологами, досягненнями у галузі гістотехнології провела віртуальну екскурсію в інститут цитології та гістології. Підготувала виставку «Цікаво про звичайні речі». Учні взяли для себе багато корисного: необхідно бережно ставитися до природи та зберігати її біорізноманіття. Цікавою була вікторина «Знай! Люби! Бережи!», яку провела Ткаченко О.С. Учні мали можливість повторити цікавинки з біології, розвивати пам’ять, кмітливість, інтерес до навколишнього середовища.

Панкєєва Н. В., учитель географії, запропонувала учням 9-Б класу Авдєєвій Анастасії та Лютому Олексі зробити презентацію на тему «Рослини нашої місцевості, занесені до «Червоної книги». З метою збереження природи рідного краю старшокласники ознайомили молодших школярів з рідкісними рослинами,занесеними до «Червоної книги».

Юні природодослідники, учні п’ятого класу, тільки розпочинають знайомство з природничими науками, але вже знають,що природа нашої планети не завжди була такою, як сьогодні. Юні ерудити взяли участь у конкурсі презентацій «Тварини минулого».

Шестикласники нещодавно познайомилися з географічною наукою, основа якої є картографічні знання. На конкурсі «Кращий географ» було виявлено кращого знавця географічної номенклатури. Ним став Серга Артем.

В кінці тижня відбулася урочиста лінійка,на якій відведено підсумки участі молодших школярів у Міжнародній природознавчій грі «Геліантус». На лінійці було нагороджено переможців цієї гри та найактивніших учасників Тижня природничих наук.

Немає коментарів:

Дописати коментар