четвер, 26 квітня 2018 р.

СЛІДАМИ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

26 квітня 1986 рік. Місто Прип’ять. Природа радіє весні і милує людське око квітучими деревами, зеленою травою та співом весняних пташок. Нічого не віщувало біди… Але вночі сталося жахливе. Один з реакторів Чорнобильської АЕС вибухнув та приніс з собою велику кількість проблем, забравши багато людських життів та забруднивши навколишнє середовище радіацією. Пройшло немало часу, але спогади про жахливі події минулого у пам яті поколінь .
       З метою поширення  знань дітей про Чорнобильську трагедію у Біленьківській школі,  учнями 6-Б класу разом з класним керівником Берест С.А. було проведенно виховний захід з елементами менторінгу «наставництво» для першокласників. Залушившись до співробітництва  по виготовленню лепбука «Слідами Чорнобильської катастрофи», учні виконували роль старших товаришів та помічників. Зібрали матеріали та інформацію про події 26 квітня 1986 року. У доступній формі словами, віршами передали свої знання дітям, а кольоровий лепбук подарували учням 1-А класу. Разом з вчителем Гладкою С.О. діти почали доповнювати його малюнками. Хвилиною мовчання вшанували героїв Чорнобиля.
       Менторами стали і батьки першокласників, вони надали велику допомогу у фінальному акценті заходу «Нехай квітне усе довкола». Під час акції на території було висадженно кущі бузку, калини, спіреї та квіти.
«Ми були однією командою-дорослі та малі, але зробили велику справу разом»- говорили діти.
                                                                                                        Печуріна П.








Немає коментарів:

Дописати коментар