вівторок, 3 квітня 2018 р.

Превентивно –ознайомча екскурсія учнів Біленьківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів до Біленьківської виправної колонії № 99.

На початку квітня учні Біленьківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відвідали Біленьківську виправну колонію № 99 Державної пенітенціарної служби України. Жерепа Василь Миколайович, начальник установи,  провів інструктаж із правил поведінки в установі та розповів про внутрішній розпорядок та режим дня для осіб, які відбувають покарання.
Учні разом з директором школи Ємець Наталією Миколаївною та вчителями  Клунько Світланою Василівною, Панкєєвою Наталією Валеріївною почали знайомство з промислової частини колонії.
Янішин Михайло Вікторович, заступник начальника установи, директор підприємства, розповів дітям про організацію роботи виробничих ділянок. 

Для забезпечення засуджених робочими місцями працюють цехи з виготовлення металоконструкції, діти із захопленням спостерігали за роботою великих прес –машин. Цікавим був цех по виготовленню євроконтейнерів для сміття, які будуть встановлені на території нашої Біленьківської ОТГ. Найбільший інтерес викликав цех з переробки поліетилену. На виробництві відбувається їх сортування за кольорами, подрібнення і виготовлення гранул,з яких потім починається «друге життя» поліетилену. Зараз питання засмічення цим матеріалом територій України стоїть дуже гостро. Щорічно на поверхню нашої планети людство викидає понад 150 мільйонів тон поліетилену. Такі цифри вражають, якщо враховувати, що цей матеріал розкладається щонайменше 200 років. В Україні лише 10% відходів полімерних матеріалів переробляються, решта накопичуються на полігонах та місцевих сміттєзвалищах. Часто через перенавантаження звалищ відходи починають спалювати, під час цього процесу, полімерні матеріали забруднюють навколишнє середовище отруйними речовинами - діоксинами та іншими токсичними речовинами.
Азаров ДмитроВасильович - заступник начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи –розповів учням про побудовану руками засуджених церкву “Святої Анастасії Узорешительниці”. Учасники екскурсії мали нагоду ознайомитися з умовами відбування покарань засуджених, оглянули відділення для проживання, створене за європейським зразком. Для сучасного суспільства важливим є те, щоб люди, навіть у місцях позбавлення волі, мали гідні умови утримання. Діти відвідали їдальню. Сергіенко Віктор Анатолійович вчитель вечірньої школи розповів про організацію навчання для засуджених: окрім отримання середньої освіти, є ще можливість навчання робітничим професіям.
Учні висловлюють вдячність за огранізацію й проведення екскурсії всьому керівництву виправної колонії. Організатори даної екскурсії сподіваються, що такі заходи сприятимуть усвідомленню молодого покоління всіх переваг життя на свободі та переосмисленню власного світогляду щодо вивчення законів та їх неухильного виконання, а  школярі ніколи не будуть по інший бік ґрат.
  Керівник ШМО вчителів природничого циклу Клунько Світлана.

Немає коментарів:

Дописати коментар