четвер, 21 грудня 2017 р.

Тиждень початкової школи

З 11 грудня по 15 грудня 2017 року з метою розвитку творчості учнів, узагальнення та поширення передового педагогічного досвіду проведено Тиждень початкової школи.
При складанні плану вчителі початкових класів врахували і узгодили між собою взаємовідвідування заходів, намагались зробити їх цікавими, залучити до проведення батьків. Кожен день тижня був присвячений певному предметові : понеділок- літературному читанню, вівторок – українській мові, середа – математиці, четвер – природознавство, п’ятниця – трудовому навчанню та образотворчому мистецтву.



Тиждень початкової школи проходив згідно затвердженого плану. Всі вчителі творчо і відповідально підійшли до підготовки уроків і проведення заходів.
Тиждень було відкрито літературним конкурсом на кращого читця вірша про зиму, у якому діти показали свої артистичні здібності.

У 1-А класі вчителем Гладкою С.О. проведено урок природознавства. Урок розпочато з позитивного настрою дітей, на урок до них завітав їжачок з кошиком та грибами. Діти з задоволенням виконували завдання їжачка. Подорожували у «Світ рослин», активно працювали в парі під час гри «Сортування». На уроці використано презентацію «Дикорослі та культурні рослини».
У 1-Б класі вчитель Киник О.К. провела урок з математики, шукаючи  невідомі зменшуване та від’ємник, допомогли кмітливим фіксикам, виконавши всі їхні цікаві завдання. Та отримали крім задоволення та нових знань, цікавий набір дослідника, щоб дізнатись більше про рух поживних речовин в рослинах. (фото)
В 1-Б вчитель Єрмілова Я.С. , допомагаючи пташкам, вивчили нову літеру «Д». На уроці панував настрій взаємодопомого та піклування про слабших.
Вчитель 2-Б класу Письменна Ю.О. провела урок  природознавства на тему «Зимові явища в живій та неживій природі». Діти переглядали презентацію, створювали «асоціативний кущ» до слова зима, була проведена робота в парах, відгадували загадки. Використавши інноваційні технології, вчитель допоміг в ігровій формі дослідити учням зимові явища природи. 
В З-А класі вчитель Терешенко Л.А. провела урок за темою «Апостроф після суфіксів перед я,ю, є». На уроці використовувалось багато наочності, яка допомогла дітям засвоїти навчальний матеріал. 

В 3-Б класі вчитель Коваль Г.В. провела урок української мови з теми «Суфікс. Роль суфіксів», де змогла поєднати святковий різдвяний настрій та активну діяльність учнів. Урок був оповитий сімейним теплом – учні згадували,як пестливо називають їх матусі, та самостійною, парною  роботою учнів,результатом якої були не лише нові міцні знання, а й гарно прикрашена ялинка .(фото)
Вчитель 4-Б класу Кондратенко Л.П. провела урок літературного читання за оповіданням Всеволода Нестайка «Троє за парканом». На уроці використано інтерактивні форми роботи, вправи «Очікування», «Мозковий штурм», «Дізнайся відповідь», метод «Прес», які поєднувалися з життєвим досвідом учнів. Урок був наповнений глибоким виховним підґрунтям і жоден учень не залишився байдужим до проблем своїх «літературних однолітків». (фото)
Вчитель 4-В класу Гапотченко Ю.Г. провела урок з трудового навчання де учні ознайомились з сучасними штучними матеріалами, зокрема з термомозаїкою. На уроці було використано багато яскравої наочності, додаткових цікавих практичних завдань. Були підготовлені учнями цікавинки до теми. Діти відчули себе справжніми митцями .( фото)
Підтвердженням, що в нашій школі навчаються справжні таланти була виставка дитячих малюнків та поробок на тему «Зима чарівниця», якими вони змогли передати свій настрій – очікування різдвяних свят.(фото)
           Усі учасники Тижня отримали неймовірне задоволення від проведених заходів, адже у нашій школі вчителі початкових класів працюють по-новому, креативно, під гаслом:
Кожній дитині – світло знань,
Кожній дитині – можливість творити.
Віру у сили свої без вагань –
Радість у цьому світі жити!
Керівник ШМК вчителів початкових класів Киник О.К.

Немає коментарів:

Дописати коментар