середа, 9 листопада 2022 р.

До Дня української писемності 2022

 "Свою Україну любіть. Любіть її… во врем'я люте..." Т.Шевченко

9 листопада 2022 року з нагоди Дня української писемності та мови у Біленьківському ліцеї "Лідер" відбувся виховний захід для учнів 9-х класів. Учитель української мови та літератури, класний керівник 9-Б класу Тетяна Люта разом з ліцеїстами згадали Нестора літописця, трагічні дати в історичному календарі української мови від часів Петра I до сьогодення. Дев'ятикласники довели, що добре знають видатних українців, які доклали багато зусиль задля розвитку української мови: Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Тарас Шевченко....., У цікавій формі дослідили генеалогію української мови, засудили зловживання "суржиком", зобов'язались викорінювати мовний бур'ян, сленг.
Учні 9-б розповідали вірші про мову (Бородай Н., Федоров Д.) усмішку П. Глазового"Кухлик" (Ковальська Б., Ляшенко М.).
Були конкурси "Коректор", Хто це", вікторина "Метаграми", завершили виховну годину караоке "Червона рута". І перейшли до написання радіодиктанту Єдності. Цьогоріч його читала моральний авторитет нації Ада Роговцева.
"Ціною життів кращих ми виборюємо право говорити рідною мовою, бути українцями, визначати своє майбутнє.
Українська мова - це мова наших батьків і дітей. Мова нашої Перемоги."-В.Залужний Головнокомандувач Збройних сил України 






Немає коментарів:

Дописати коментар