суботу, 15 лютого 2020 р.

Діліться теплом свого серця

   14 лютого у Біленьківській школі відбулося відкриття ресурсної кімнати для дітей з інклюзивною формою навчання.
     Облаштування шкіл ресурсними кімнатами та медіатеками для дітей із функціональними обмеженнями є поширеною практикою у світі, для європейських країн вони вже давно стали нормою.
    Ресурсна кімната – це окремий спеціально облаштований клас для дітей із особливими освітніми потребами, де вони навчаються за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога, – навчальна, соціально-побутова, ігрова зона та зона відпочинку. Ресурсна кімната обладнана сучасним комп'ютерним обладнанням. У ній також є кухня для отримання дитиною повсякденних навичок, соціально-побутового орієнтування, корекційні та наочні засоби для розвивальних занять. Модульні меблі дозволяють по-різному формувати робочі зони – індивідуальні та для роботи в групах. Основна цільова група - діти з інвалідністю, які навчаються за інклюзивною та індивідуальною формою навчання. А взагалі ця кімната в школі буде корисною для усіх учнів.
На відкритті ресурсної кімнати були присутні голова сільської ради Зачепило С.І., депутати Біленьківської сільської ради, які привітали присутніх дітей та педагогів з такою важливою подією не тільки в житті цього навчального закладу, а й у житті всієї громади.
Хочемо відзначити, що Біленьківська громада приділяє велику увагу адаптації дітей з особливими потребами до успішного життя в соціумі - для цього відкрито комунальний заклад «Інклюзивно-ресурсний центр» , відкрито групи у дошкільних закладах і класи з інклюзивною формою навчання.
Дидактичні матеріали та обладнання дібрані за останніми вимогами.Викладачі школи на чолі з директором Ємець Н.М. та учнівська спільнота підготували для особливих діток цікаву розважальну програму, щоб зацікавити малечу відвідувати із задоволенням ресурсну кімнату. Наша школа виявляє особливу турботу про дітей різних категорій, дбає про їх всебічний розвиток, відпочинок та навчання.
Фото Федчак Влада (гурток "Шкільна преса")

Немає коментарів:

Дописати коментар