понеділок, 25 лютого 2019 р.

Тиждень педагогічної майстерності


На сьогоднішній день освіта перебуває в постійному оновленні і вимагає від педагогів новаторських ідей, новітніх підходів в організації та проведенні занять. Стає очевидним, що досягнення мети сучасної освіти пов’язане з особистісним потенціалом педагога, його загальною та професійною культурою, без яких неможливе вирішення наявних проблем навчання та виховання відповідно до нових освітніх парадигм. Саме тому особливої актуальності набувають питання підвищення й розвитку рівня професійної компетентності вчителів. У сучасних умовах розвитку освіти кожен педагог, що усвідомлює потреби сучасного суспільства і власну відповідальність за якість надання освітніх послуг перед своїми учнями, їхніми батьками та колегами-педагогами, намагається впроваджувати у свою роботу нові освітні технології. З метою упровадження в навчально-виховний процес ефективних форм і методів роботи у Біленьківській ЗШ І-ІІІ ступенів з 18 по 22 лютого 2019 року пройшов методичний Тиждень педагогічної майстерності (наставництва).
Основним завданням проведення Тижня було розвиток ініціативи та творчого пошуку педагогічних знахідок, демонстрування та обмін перспективним педагогічним досвідом, секретами власної педагогічної майстерності, упровадження в практичну діяльність передового педагогічного досвіду і організація обміну досвідом роботи.
Програма проведення Тижня поєднала різні напрями роботи педагогів. Проведені заходи та заняття були цікавими і пізнавальними, сприяли всебічному творчому, інтелектуальному та естетичному розвитку.
Для підготовки та проведення Тижня педагогічної майстерності було створено комісію, розроблено план проведення Тижня, згідно з яким передбачено виставку методичної літератури у бібліотеці, оформлення галереї методичних напрацювань педагогів.
Тиждень представив собою калейдоскоп відкритих уроків, майстер-класів, тренінгів, під час яких педагоги прагнули показати свою майстерність і знання опанованих інтерактивних, проектних та інформаційно-коммунікативних технологій. У День рідної мови, 21 лютого, увесь педагогічний колектив продемонстрував свою професійну майстерність у написанні диктанту. З упевненістю можна стверджувати, що більшість педагогів на високому рівні володіє сучасними освітніми методиками і технологіями, активно їх впроваджує, використовує і поширює в професійному середовищі.
Усі методичні заходи пройшли на високому рівні, а педагоги школи  націлені на пошук нових методик навчання, на підвищення рівня самоосвіти, збагачення перспективного педагогічного досвіду з урахуванням креативних здібностей колег.
Адміністрація та педагогічний колектив школи висловлюють сердечну вдячність за невтомну працю нашим талановитим педагогам, які активно долучилися до проведення методичних заходів, поділилися своїм професіоналізмом.








Немає коментарів:

Дописати коментар