середа, 9 січня 2019 р.

Різдв'яний вертеп

Інформує гурток "Шкільна преса"
  Останній тиждень проходить під яскравою зіркою, що приносить світле родинне свято- Різдво! Мабуть, кожному відомо,що вертеп-невід‘ємна складова Різдвяних свят.Ще з давніх - давен люди перевдягалися у різних героїв і водили по селу вертеп.Заходили у кожний двір і в піснях бажали господарям щасливої долі,здоров‘я,врожаю. У нашому селі через багато причин ця традиція, на превеликий жаль, втрачена.  Учасники літературного гуртка "Ліра" Біленьківської школи разом з керівником Лютою Т. М. вирішили не зраджувати традицій наших предків і підготували Різдвяний вертеп.
8 січня діти вирушили у веселу подорож установами та закладами села, продемонстрували знання  колядок та переповіли історію народження Ісуса Христа. Було неймовірно цікаво спостерігати за акторами, які відтворили образи  героїв традиційного вертепу: Чорт, Цигани, Янголи, цар Ірод, Солдати, Пастушки. Вертепом змогли натішитися багато людей нашого села. Адже ми відвідали і сільську раду, і лікарню,будинок культури і навіть супермаркет. На завершення гучна пісня "Нова радість стала" пролунала у стінах рідної школи. Подиву людей не було меж,усі вони залишились з усмішками і гарним настроєм на  весь день.
Виносимо велику подяку всім дітям,які блискуче грали у вертепі,і, звісно,  керівнику Лютій Тетяні Миколаївні,яка змогла організувати та зробити справжнє Різдво у нашому селі.
Бажаємо усім добра і щасливого та щедрого на радість і успіх року!
       Смакувала Різдвяний настрій журналіст Козиряцька Ліна

Немає коментарів:

Дописати коментар