понеділок, 2 жовтня 2017 р.

День туризму

Пізнаємо рідний край
27 вересня відзначається Всесвітній день туризму. Це свято дає поштовх до мандрівок, пізнання рідного краю, інших країн. Відкривати нове завжди цікаво і несподівано.
 Учні, батьки, вчителі Біленьківської школи вирішили у цей день організувати маршрути корисного туризму: дізнатися більше про рідне село, підприємства, які у ньому працюють, провести екологічні акції на березі річки Дніпро, здобути практичні знання про флору і фауну Запорізького краю, навички справжнього туриста.
Кожен клас продумав свій маршрут, адже головне завдання – зробити похід змістовним, насиченим корисною інформацією.
Учні перших класів (класні керівники Гладка С.О.,Єрмілова Я.С., Киник О.К) переглянули відеофільм «Я-турист», ознайомилися з основними правилами туристичного походу, безпековими навичками, а потім в іграх, квестах, малюнках на асфальті закріпили набуті знання.
Батьки та вчитель 2 –А класу запропонували дітям цікавий туристичний квест зі «скарбами», справжньою картою і складними головоломками. Учні 2-Б (класний керівник Письменна Ю.О.) та 2-В (кл.кер. Клочек Ю.А.) прокрокували балками і полями за селом, навчилися ставити намети і разом з батьками зварили смачну козацьку юшку!
Учні  четвертих класів( класні керівники Гапотченко Ю.Г, Кондратенко Л.П., Балута А.В.) помандрували до Запорізької Січі на славетний  острів Хортиця. Багато цікавого дізналися вони , пройшовши древніми стежками , що дихають славетною історією. Наступна зупинка цих мандрівників – Планетарій. Таємниці космосу надихнули  дітей на малюнки та власні проекти .
Панкеєва Н.В. та Ткаченко Н.Г., класні керівники восьмикласників, дослідили флору Дубового гаю у Запоріжжі. Незабутнє  враження на дітей справили 250-річні дуби і рослинність пойменного лісу.
Вивчення природи не можливе без бережного ставлення до неї. Учні 9-А класу (класний керівник Герасименко  В.П. ) , 3-Б класу (класний керівник Коваль Г.В.), 7-Б класу(класний керівник Федотова О.М.) провели екологічні акції зі збору сміття на берегах Дніпра. Учні впевнені у відповідальності людей за збереження унікального природного комплексу у нашому регіоні.
День туризму передбачив не тільки відпочинок на природі, а й більш детальне ознайомлення з історією села. Учні 11-Б класу(класний керівник Люта Т.М.), 5-А (класний керівник Клунько С.В.), 5-Б (класний керівник Астрейко Л.А.) організували захоплюючу мандрівку рідним селом,  багато хто з дітей відкрили для себе заново рідні вулиці, будівлі, поринули в  історію маєтку Міклашевського, 100-річної аптеки тощо.
Діти – майбутнє України. Вже зараз ми мріємо про те, ким станемо, чим зможемо пригодитись на рідній землі. Наші батьки- орієнтир у виборі професії. Тому деякі класи вирішили детальніше ознайомитися з підприємствами, що функціонують на території села, району, області.
Учні 3-В класу(класний керівник Вознюк Є.П.) ознайомилися з водним господарством, що обслуговує фарватер Дніпра. Тато нашого випускника Гришин М.В.  показав дітям катер, розповів про особливості роботи на ньому.  Учні 4-В (класний керівник Гапотченко Ю.Г) побували у пожежній частині. Цікаву екскурсію для них  провів голова батьківського комітету Агрич Р.В.,а дітки  3-В (класний керівник Письменна Ю.О. ) відвідали тваринницьке підприємство. А учням 5-А класу (класний керівник Клунько С.В.)пощастило послухати розповідь про досягнення фермерського господарства «Валена», одного з найкращих у районі,від його голови Козиряцького В.І.- давнього друга і мецената нашої школи.
Найбільш масова екскурсія пройшла на новому підприємстві села –компанії «НІБУЛОН». З особливостями роботи міжнародної компанії  учнів 9-11 класів ознайомив головний інженер даного виробничого підрозділу  Цапленко М.Г. Учнів-старшокласників вразили масштаби та складність  підприємства,обсяги відвантаженого зерна, кількість країн,куди потрапляє пшениця, вирощена дбайливими руками наших трударів.
Класні керівники Берест С.А.(6-б клас), Жиліна А.В.(6-А клас), Берест О.Г(7-Б кл.), БрехерТ.В.(5-В кл) разом з учнями вчилися практичному туризму: ставили намети, визначали азимути, орієнтувалися на місцевості.
День видався насиченим, цікавим,змістовним. У всіх учасників залишилися найприємніші спогади, зявилися плани на майбутнє. З найкращими спогадами будемо чекати на День туризму наступного року. Пізнавати рідний край пречудово!!!
Дякуємо батькам та вчителям за чудову організацію учнівського дозвілля!!!
Козиряцька Ліна, Печуріна Поліна.

Гурток «Шкільна преса»





ФОТОАЛЬБОМ З ЕКСКУРСІЯМИ

Немає коментарів:

Дописати коментар