четвер, 25 травня 2017 р.

"Генеза"

23 травня у школі  пойшла звітна конференція учнівського наукового товариства «Генеза».  Координатор товариства Редька Л.О. у своєму виступі зробила аналіз досягнень юних пошуківців та дослідників за 2016-2017 навчальний рік, відзначила найактивніших та вказала на невикористані резерви і деякі недоліки.
Крім конкурсних робіт у Малій Академії наук України, участі у предметних олімпіадах та інтерактивних конкурсах, члени товариства протягом року працювали над цікавими пошуково-дослідницькими темами, результати яких і були презентовані на конференції. Присутні з цікавістю подивилися і прослухали виступи учениці 6-Б класу Біліби А. (вчитель-консультант Панкєєва Н.В.) про використання сервісів Інтернету при вивченні рельєфу на уроках географії; учениці 8-А класу Печуріної  П. (вчитель-консультант Герасименко В.П.)  - про використання технологій візуалізації на уроках української літератури (на прикладі віршів Т.Г.Шевченка, які  звучали у виконанні учнів та вчителів школи); учениці 9-А класу Кузьменко Ю. (вчитель-консультант Чумаченко Л.В.) про складні речення в художніх описах; учнів 10-Б класу Гапотченко О. та Марусенка Я. (учитель-консультант Проценко В.Г.) - про права дитини.
 Козиряцька Л. (8-А клас) розповіла про участь разом із однокласниками Янішиною О. та Скороходом В. у обласному дитячому форумі «З природою в серці», куди вони були запрошені  разом із учителем-консультантом Клунько С.В.
 Деякі творчі дслідження будуть продовжені у наступному навчальному році.  Про свої плани на перспективу розповів учень 8-А класу Скороход В., який разом із консультантом – учителем хімії Біцютою Н.М досліджує тему «Екологія Запорізького краю».      Юні дослідники Біленьківської школи продемонстрували  уміння працювати з комп’ютером, творчі якості інтелекту, відповідні предметні компетентності.

Наостанок координатор «Генези» запропонувала членам товариства актуальні теми для майбутніх досліджень, а заступник директора з НВР Квасова І.М. побажала успіхів у самостійному творчому пошуку.

Немає коментарів:

Дописати коментар