понеділок, 16 вересня 2024 р.

Робота з дітьми з ООП

 Команда психолого-педагогічного супроводу є важливою частиною якісного інклюзивного навчання в ліцеї. В центрі уваги команди психолого-педагогічного супроводу є дитина, дотримання і відстоювання її інтересів, повага до індивідуальних особливостей, зберігання конфіденційності та недопущення дискримінації і порушення прав дитини. Досягти цього можливо лише у команді колективу ліцею із залученням батьків дитини з ООП, а також фахівців ІРЦ та іншої міжвідомчої співпраці. Саме з такою метою сьогодні, 13 вересня відбулися засідання команд психолого-педагогічного супроводу в Біленьківському ліцеї "Лідер" за участі фахівця(консультанта) ІРЦ БСР ЗР ЗО Інни Селіванової.



пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

Ти як?

 Навчання в ліцеї — радісні і водночас тривожні часи, коли дітям потрібна підтримка, тому педагоги Біленьківського ліцею "Лідер" дбають про про важливість психічного здоров’я своїх учнів. Активно використовують матеріали уроку розроблені у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська, у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті міністрів України, Міністерством освіти і науки України, Асоціацією інноваційної та цифрової освіти, медіасервісом «MEGOGO Освіта» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Фахівці максимально доступно розказують дітям, як працюють наші емоції, покажуть прості вправи для заспокоєння у стресових ситуаціях, підкажуть, як подолати страхи й тривожність, пов’язані з початком навчального року.











четвер, 12 вересня 2024 р.

Скриня в укриття

Проєкт «Скриня в укриття» набирає обертів. Цього разу Біленьківський ліцей "Лідер" отримав необхідне наповнення для укриття!!

До скринь увійшли речі, які допоможуть дітям впоратися з тривожністю: антистресові іграшки, пазли-каремати, освітлювальні прилади, теплі пледи, настільні ігри, добірка книг, спеціально створені для різного віку розмальовки на патріотичну тематику та інше. Кожну річ підбирала психологиня Світлана Ройз із командою ГО «Смарт освіта» внаслідок аналізу стратегій подолання стресу, які найчастіше використовують діти. Предмети скомбінувала таким чином, аби вони давали відчуття захищеності на всіх рівнях: зоровому, слуховому, тактильному. Крім того, багато речей мають не лише цінність для психологічного комфорту, а й фізичного — зігрівають та освітлюють.
Мета — допомогти дітям впоратися з тривожністю та подолати стрес, зробити перебування в укритті максимально комфортним; надати освітянам матеріали для створення сприятливіших умов навчання й дозвілля під час перебування в укриттях з учнями.
Проєкт «Скриня в укриття» втілюється ГО «Смарт освіта» в межах співпраці з ChildFund Deutschland та Educo і фінансується Sternstunden.
Також дякуємо партнерам проєкту:
  • Набори повітряного пластиліну та іграшки-антистрес надані БО "БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "ОКТО" НА ЧЕСТЬ НІНЕЛЬ ЛІБМАН
  • Вантажі за гуманітарною програмою доставляє ТОВ “НОВА ПОШТ





пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Олімпійський тиждень «Україна єднає серця»

       У Біленьківському ліцеї «Лідер» в рамках Олімпійського тижня «Україна єднає серця» класні керівники провели Олімпійський урок про участь українських спортсменів на Олімпіаді та Параолімпіаді.

       Вчителі фізичної культури Григорій Міхно та Кирило Лобанов провели на тенісному корті села майстер-клас з волейболу для учнів 7-8 класів; рухливі ігри з м’ячем ( Панна, даджбол) для учнів 5-6 класів;  танцювально-ритмічні  вправи для учнів 1- 4 класів (онлайн) та змагання з Великого тенісу серед учнів 9-11 класів (І м. Продан Анастасія, Камінський Дмитро; ІІ м. Омельченко Єгор, Козиряцький Володимир;  ІІІ м. Михольський Олександр, Кравченко Денис).

    Ці змагання та рухливі ігри принесли цікаві враження, багато неповторних емоцій та дозволили дітям проявити свої спортивні здібності, спритність.

    Гарний настрій та заряд енергії від змагань отримали всі учасники та вболівальники.

     Ми вкотре переконалися, що у нашому ліцеї ростуть сильні, спритні та сміливі діти.
                                          РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!